Sklep Suplement diety CCA - Naturalne przeciwutleniacze

Koenzym Q10nFitosterol - w trosce o męski pęcherz


CCA - Naturalne przeciwutleniacze 
CCA - Naturalne przeciwutleniacze

Powi?ksz zdj?cie

Dost?pno??

Przeci?tny czas dostawy:

24h.gif

89.78 zł
69.78 zł (z 8% VAT)
Taniej o : 20.00 zł (22.28%)



CCA - suplement diety  

Polecamy Państwu nasz produkt CCA (CellCare-SuperAntioxidanten), który zawiera fenomenalną grupę naturalnych przeciwutleniaczy.

Nie można ich zobaczyć, usłyszeć, wywąchać, czy wyczuć. A jednak istnieją! Trujące substancje w powietrzu -  „wolne rodniki”, które potrafią być nieprzyjazne i na wiele sposobów negatywnie wpływać na naszą kondycję zdrowotną. Powód: wolne rodniki to  niestabilne cząsteczki tlenu i mogą one bardzo szybko przerodzić się w substancje trując i delikatnie mówiąc bardzo źle wpływać na nasze ciało.

Wolne rodniki to atomy cząsteczki lub jony które posiadają na zewnętrznej orbicie niesparowany elektron. Usiłując przyłączyć lub oddać elektron wykazują sporą aktywność chemiczną utleniając każdy związek z którym mają kontakt. Są one – w przeciwieństwie do stabilnych cząsteczek – niestabilne w sposobie poruszania się i w występowaniu oraz nieprzewidywalne. Tak, stają się nawet bardzo agresywne – ponieważ wolne rodniki chcą tylko jednego: jak najszybciej zastąpić zagubiony elektron nowym. Dlatego napadają w organizmie inne molekuły, łączą się (można je porównać do małych magnesów) i kradną elektrony. Wolny rodnik może na przykład zaatakować cząsteczkę zdrowej ściany komórkowej, która zostaje przez niestabilny molekuł tlenu poważnie uszkodzona. Ponieważ pod wpływem tego „dodatku“ cząsteczka ściany komórkowej zaczyna się utleniać.

Wolne rodniki reagują więc z ważnymi częściami ciała i powodują ich utlenianie. Wyraźnymi na naszym ciele oznakami ich oddziaływania na komórki są na przykład plamy pigmentowe spowodowane starością lub zmarszczki.  Ponieważ wolny rodnik od razu wyrywa ze swojego otoczenia elektron, uszkadza cząsteczki, którym go odbiera. Zaatakowane molekuły mają wtedy także wolny elektron i odbierają inny elektron substancji z otoczenia. Tak rozpoczyna się przykra reakcja łańcuchowa. Wolne rodniki w organizmie człowieka atakują głównie związki posiadające w cząsteczkach wiązania podwójne jak: białka, DNA, albo nienasycone kwasy tłuszczowe wchodzące w skład błon komórkowych, polisacharydy, lipidy (cholesterol) znajdujący się w krwi.

Naukowcy są zdania, że wolne rodniki szybciej powstają w naszym organizmie, jeżeli:

    palimy papierosy,
    żyjemy w zanieczyszczonym środowisku,
    dużo przebywamy na słońcu,
    często łapiemy infekcje wirusowe i bakteryjne,
    nadużywamy alkoholu,
    zażywamy dużo leków,
    żyjemy w ciągłym stresie,
    zbyt mało wypoczywamy,
    często jadamy potrawy wędzone i grillowane.


         Istnieją jednak specjalne substancje witalne, które nie lubią wolnych rodników i mogą wpłynąć na nie.Te substancje witalne to „przeciwutleniacze”. Ponieważ życie bez wolnych rodników nie jest możliwe, polecamy konsumować przeciwutleniacze.                 

Przyjrzyjmy się więc niektórym z substancji, które są przeciwutleniaczami i ich właściwościom.

Trawa jęczmienna, dzięki enzymowi antyutleniającemu, którego poziom ulega zmniejszeniu z wiekiem sprawia, że składnik ten może  neutralizować wolne rodniki, działać bardzo mocno antyoksydacyjnie, Ponadto może wykazywać pomoc w regeneracji komórek i przedłużać ich życie a, a także wzmacniać mechanizmy obronne.

Witamina C jest dobrze znana jako przeciwutleniacz odpowiedzialny za usuwanie wolnych rodników , a spożycie witaminy C może być potrzebne w warunkach stresu, przy stosowaniu niektórych leków lub u palaczy, zwiększone potrzeby mogą być jednak łatwo zaspokojone przez spożycie dodatkowej żywności bogatej w witaminę C.

Oregano to wyjątkowo efektywny przeciwutleniacz, który charakteryzuje się aktywnością przeciw utleniającą i może wspomóc łagodzić wzdęcia oraz może być pomocny przy bakteryjnych chorobach skóry.

Liście kwitnącego na różowo, pochodzącego z Grecji krzewu „młodości“ o nazwie Cistus, należą do najbardziej radykalnych łowców wolnych rodników. Z liści tego krzewu (Cistus incanus ssp. tauricus) robi się pyszną, złotożółtą herbatę. Według badania instytutu LEFO (Ahrensburg, Niemcy) zajmującego się tematyką żywienia i zanieczyszczenia powietrza, herbata Cistus posiada ponad czterokrotnie większy potencjał przeciw utleniającym niż na przykład czerwone wino.

Zielona herbata przede wszystkim pozytywnie oddziałuje na zdrowie. Ma ona bowiem silne działanie przeciwutleniające i także zajmuje zasłużone miejsce w recepturze naszych kapsułek CCA.

Witamina E działa jako przeciwutleniacz, chroniący przed uszkodzeniem komórek przez utlenianie. Zapobiega tworzeniu wolnych rodników, szczególnie w wielonienasyconych kwasach tłuszczowych błon komórkowych i lipoproteinach osocza. Ponadto Witamina E zawarta w suplemencie pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

OPC (oligomeryczne procyjanidy) to naturalna substancja roślinna, obecna wszędzie w naturze. Rozmieszcza się ona w korze, skorupkach, skórkach, częściach zdrewniałych, które najczęściej usuwamy, przed zjedzeniem owocu. Dodatkowo OPC w wielu naturalnych środkach żywnościowych zawarte jest w bardzo małych ilościach – z jednym wyjątkiem, pestek czerwonych winogron. W nich stwierdzono największą dotychczas koncentrację OPC. Także w korze sosny nadmorskiej, która rośnie tylko w Hiszpanii i na południu Francji. Właśnie w naszych kapsułkach znajduje się OPC właśnie z pestek czerwonych winogron i kory sosny. Istnieje przekonanie, że OPC dysponuje największą siłą jako przeciwutleniacz i ma możliwość neutralizowania różnego rodzaju wolnych rodników.

Owoc granatu dzięki zawartości antyoksydantów  może wpływać na ochronę serca i mózgu oraz może wykazywać działanie, które wzmacnia ściany komórek, a także może  chronią skórę przed wolnymi rodnikami, a co za tym idzie może spowalniać procesy starzenia,

Kwas alfa-liponowy jest przeciwutleniaczem, który działa w środowisku tłuszczowym i wodnym i przez to jest w stanie zneutralizować szkodliwe działanie ogromnej ilości wolnych rodników.  Ponadto kwas ten ma genialną właściwość wspomagania innych przeciwutleniaczy i ich odnawiania. Gdy na przykład cząsteczka witaminy C zatrzymuje wolny rodnik, sama traci przy tym elektron. Może go następnie odzyskać od cząsteczki kwasu alfa-liponowego. Kwas ten odzyskuje zatem inne przeciwutleniacze i może w ten sposób pozytywnie wspierać siłę bojową swojej drużyny w walce z wolnymi rodnikami. Może również wspomóc zobojętniać metale ciężki oraz nadwyżki żelaza i miedzi o organizmie, a także może wpływać korzystnie na metabolizm węglowodanów oraz wzmocnić może działanie przeciwutleniaczy jaimi są witamina E i C.

Także Likopina, główny barwnik pomidorów, szczyci się opinią silnego przeciwutleniacza. Likopina należy do grupy karotenoidów i zapewnia pomidorom piękny, czerwony kolor. Nazwa tej substancji jeszcze do niedawna wywoływała u wielu znużone ziewanie. Jednak teraz wywalczyła sobie miejsce w pierwszej dziesiątce przeciwutleniaczy. Poza tym: pomidor gruntowy zawiera więcej likopiny, niż ten ze sztucznej hodowli. Dlatego CCA zawiera likopinę tylko z pomidorów, które dojrzewały na krzaku.

Selen – jest silnym przeciwutleniaczem i ma ścisłe metaboliczne powiązanie z przeciwutleniającą witaminę E. Działa jako substancja wyłapująca wolne rodniki i wspomaga enzymatyczne systemy chroniące przed wolnymi rodnikami. Jest niezbędny do ochrony przed uszkodzeniami wywołanymi przez ekspozycję słoneczną. Selen zmniejsza szkodliwe skutki starzenia. Wydaje się, że dzięki niemu zmniejszone zostają skutki uboczne terapii onkologicznych i poprawia się ich tolerancja.

Podsumowując przeciwutleniacze mogą między innymi:

    opóźniać procesy starzenia,
    budować naturalną odporność organizmu,
    usuwać wolne rodniki,
    być pomocne w profilaktyce schorzeń prostaty,
    wspomagać usuwanie skutków palenia tytoniu.

Składniki (1 kapsułka - zalecana porcja dzienna do spożycia) :

Trawa jęczmienna                                                        - 45 mg
witamina C (kwas L-askorbinowy)                                   - 40 mg  (50%*)

proszek z cebuli                                                            - 35 mg
ekstrakt z korzenia lukrecji                                             - 30 mg
proszek z oregano                                                         - 30 mg
proszek z polifenoli zawartych w pestkach winogron         - 25 mg
ziele herbaciane Cistus                                                   - 25 mg

polifenole z zielonej herbaty                                           - 20 mg
witamina E (octan D-alfa-tokoferolu)                               - 12 mg (100%*)

ekstrakt z kawy bogaty w kwas chlorogenowy                   - 15 mg

OPC z pestek winogron                                               - 14,25 mg
kwas elagowy z owocu granatu                                       - 8,8 mg
bioflawonoidy cytrusowe                                                 - 8,0 mg
kwas alfa-liponowy                                                        - 7,5 mg

Cynk (glukonian cynku)                                                   - 5,0 mg (50%*)

ekstrakt z melona                                                           - 2,5 mg
koenzym Q10                                                                 - 1,5 mg

Beta-karoten(250 μg retinolu)                                          - 1,5 mg (31,25%*)

OPC z kory sosny                                                            - 1,0 mg
likopina                                                                          - 0,5 mg

Selen (selenian sodu)                                                        - 30 µg (54,55%*)

*RDA oznacza zalecane dzienne spożycie

Dane podlegają odchyleniom charakterystycznym dla produktów naturalnych.

Zalecana porcja dzienna do spożycia: Po jednej kapsułce dziennie. Obficie popijać wodą!

Uwaga! Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Masa kapsułki: 563 mg,

Zawartość netto: 60 kapsułek/33,8g

Producent:Natura Vitalis BV, Groeneweg 12, 6041AX Roermond (Holandia)

Dystrybutor: Natura Vitalis Sp. z o.o., ul. Ołowiana 9 , 53- 434 Wrocław
 
Zadaj pytanie o produkt
 

Dost?pno??

Przeci?tny czas dostawy:

24h.gif

89.78 zł
69.78 zł (z 8% VAT)
Taniej o : 20.00 zł (22.28%)


Komentarze klientw:

Nikt jeszcze nie komentowa? tego produktu.
Aby napisa? komentarz prosimy o zalogowanie si?.
 
 


Zobacz tak?e.

Spirulina Selen - naturalna lekkość bytu

Spirulina Selen - naturalna lekkość bytu

99.98 zł
Acerola-C - witamina C o długotrwałym działaniu

Acerola-C - witamina C o długotrwałym działaniu

109.89 zł
 


Copyright © 2017 Natura Vitalis z o.o.. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.